Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD’den diplomatlar için güvence

Erbil’den yayın yapan Rudaw’a konuşan IŞİD komutanı, Türk diplomatların güvende olduğunu ve ülkelerine gönderileceklerini söyledi.



T.C. Musul BaÅŸkonsolosu, konsolosluk personeli ve aile fertlerinden oluÅŸan 49 Türk'ü elinde bulunduran Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) örgütü, rehinelere zarar gelmeyeceÄŸi güvencesi verdi.

Erbil'den yayın yapan Rudaw'ın telefonla ulaÅŸtığı IŞİD'in Türk diplomatlardan sorumlu komutanı, “Diplomatlar güvende, kendilerine iyi muamele ediyoruz” diyerek, Konsolosluk personelinin kentteki hassas durum nedeniyle Konsolosluk binasından çıkarılarak Valilik binasına nakledildiÄŸini bildirdi.

“Sünni ve Hanefiler”

Personelin güvende olduÄŸunu ve hepsini ülkelerine göndereceklerini belirten IŞİD komutanı “Korkmaları için hiçbir neden yok. Çünkü Sünniler ve Hanefi inancındanlar” diye konuÅŸtu. Ä°smini vermek istemeyen IŞİD komutanı, BaÅŸkonsolos'un Musul valisinin bürosunda, personelin de ayrı bir yerde tutulduÄŸu bilgisini verdi. Komutan, diplomatlardan birinin yanında köpeÄŸinin bulunduÄŸunu, köpeÄŸe de su ve yiyecek verdiklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.